Expedition
Lofoten

Under låter sig inte beskrivas, de måste upplevas. Lofoten bjuder på naturupplevelser med havsörn, lunnefågel och lyckosamt fiske. Vi seglar längs andlöst vackra vyer som du bara hittar i Norge. Midnattssolen kommer till Lofoten samtidigt som den första kryssningen äger rum.

Resan börjar och slutar i Bodø. Hit går både tåg och flyg.

Avgångstid är 10.00, seglatsen avslutas sju nätter senare kl 12.00. Om du vill slippa stressa till din anslutning, går det fint att boka en extranatt före och en efter din kryssning.

3) LOFOTEN.png

[D] onsdag 22 – onsdag 29 maj
Lofoten, start och mål Bodø
7 nätter: 10 000 kr / pers


[E] lördag 1 – lördag 8 juni
Lofoten, start och mål Bodø
7 nätter: 11 000 kr / pers


[F] onsdag 12 – onsdag 19 juni
Lofoten, start och mål Bodø

S L U T S Å L D

Vi planerar att besöka Kabelvåg, Henningsvær, Reine, Værøy och Røst. Dock kan rutten variera beroende på vädret.


Expedition
Svartisen

Vill du segla i Norge mot ett lite mer okänt mål? Kryssningen börjar på midsommarafton som firas på svenskt manér med sill och dragspel. Men därefter är det dags att utforska ett nytt resmål för oss på Get the Horizon: glaciären Svartisen. Vi bestiger även Fykantrappan i Glomfjorden och stannar två nätter på ön Bolga, där vi får chans till både kajakpaddling och sportfiske i seriös skala.

Resan börjar och slutar i Bodø. Hit går både tåg och flyg.

Avgångstid är 10.00, seglatsen avslutas sju nätter senare kl 12.00. Om du vill slippa stressa till din anslutning, går det fint att boka en extranatt före och en efter din kryssning.

Svartisen.jpg

[G] fredag 21 – fredag 28 juni
Start och mål Bodø
7 nätter: 11 000 kr / pers

Vi planerar att besöka Bolga, Svartisen, Glomfjord, Fugløya, Fykantrappan och om sjön tillåter även Myken.
Dock kan rutten variera beroende på vädret.


Tall Ships Race

Var seglingen än anordnas, blir Tall Ships Race alltid en enastående publikfest. 2019 står Danmark och Norge för värdskapet och Bishop’s Horizon kommer att delta i de sista två av de tre seglingarna.

Kryssningen [I] är utom tävlan, och därför är det fritt fram för alla åldrar att delta. Resan startar lördag 13 juli kl 10.00 i Fredrikstad och slutar sju nätter senare, kl 12.00 i Bergen.

För kryssningen [J] krävs dock att minst hälften av de ombordvarande är under 25 år, varför vi säljer 6 kojer till gäster över 25 år, samt 6 kojer till ungdomar. Är du under 25 år? Det finns stipendier att söka, som kan reducera ditt pris med upp till 4000 kr. Kontakta oss, så berättar vi mer. Resan börjar tisdag 23 juli kl 10.00 och slutar tolv nätter senare i Århus.

Om du vill slippa stressa till din anslutning, går det fint att boka en extranatt före och en efter din kryssning.

5) TALL SHIPS.png

[I] lördag 13 – lördag 20 juli
Fredrikstad – Bergen
7 nätter: 11 000 kr / pers


[J] tisdag 23 juli – söndag 4 aug
Bergen – Århus
12 nätter: 13 000 kr / pers

Fler än 70 segelfartyg har redan anmält sig till årets Tall Ships Race. Läs mer på Sail Training Internationals egen hemsida.


Expedition
Bohuslän

Göteborg – Fredrikstad eller Fredrikstad – Göteborg

Vill du segla skuta i Bohuslän? Sex augustinätter i Sveriges vackraste skärgård. Segla längs en förutbestämd rutt på norrgående från Göteborg till Fredrikstad, som ligger strax norr om Strömstad, men på norska sidan gränsen. Eller segla på sydgående från Fredrikstad till Göteborg. Vi växlar mellan hamn och naturhamn, och får gott om tid för segling, grill och bad. Oavsett hur ofta du seglat i Bohuslän, finns det alltid nya ställen att upptäcka.

Kryssningarna börjar på lördag kl 10.00 och slutar på fredag kl 12.00. Om du vill slippa stress med anslutningsresor, går det fint att boka en extranatt före och en efter din kryssning.

6) BOHUSLÄN.png

[K] lördag 10 – fredag 16 aug
Göteborg – Fredrikstad
6 nätter: 10 000 kr / pers


[L] lördag 17 – fredag 23 aug
Fredrikstad – Göteborg
6 nätter: 10 000 kr / pers


[M] lördag 24 – fredag 30 aug
Göteborg – Fredrikstad

EXKLUSIVT SINGEL I SVERIGE

På Nordgående planerar vi att besöka Marstrand, Gullholmen, Hunnebostrand, Havstenssund och Strömstad.

På Sydgående planerar vi att besöka Strömstad, Grebbestad, Smögen, Gullholmen och Skärhamn.

Variationer i rutten kan förekomma om vädret kräver.


 
 

Helgseglingar

KALVSLÄPP

Årets “kalvsläpp” äger rum sista helgen i april. Segel ska fyllas efter sitt vinteride, just när naturen är som vackrast. Det blir räkfrossa på fredagen och grillfest på lördagen om inte vädret protesterar. Vinden avgör om vi seglar västerut, mot Læsø eller Skagen, eller norrut, mot Marstrand eller Skärhamn. Vi lägger loss fredag kl 10.00 och är tillbaka söndag kl 16.00. Perfekt för dig som vill prova att segla skuta.

 
1) KALVSLAPP.png

[A] fredag 26 – söndag 28 april
Start och mål Göteborg
2 nätter: 3 500 kr / pers


[B] fredag 3 – söndag 5 maj
Start och mål Göteborg
2 nätter: 3 500 kr / pers

SISTA MINUTEN: 2 500 kr / pers
Rabattkod S-MINUTEN


TRE HELGER I SEPTEMBER

September kan bjuda på hårt väder, men också på underbar sensommar. Därför bestämmer vi inte destinationerna i förväg, utan låter vindarna avgöra om vi seglar västerut, mot Læsø eller Skagen, eller norrut, mot Marstrand eller Skärhamn. Vi lägger loss fredag kl 10.00 och är tillbaka söndag kl 18.00

[N] fredag 6 – söndag 8 september
Start och mål Göteborg
2 nätter: 3 500 kr / pers


[O] fredag 13 – söndag 15 september
Start och mål Göteborg
2 nätter: 3 500 kr / pers


[P] fredag 20 – söndag 22 september
Start och mål Göteborg
2 nätter: 3 500 kr / pers


Transport-
seglingar

NORDVART

Den här kryssningen passar dig som gillar stenhård segling, för vi ska tillryggalägga 850 sjömil på bara 13 dygn. Resan går från Göteborg, längs hela den norska kusten upp till Bodø. Vi seglar flera dygn i sträck och stannar bara någon enstaka gång på vägen. I gengäld bjuder vi på ett riktigt lyxigt pris.

2) TRANSPORT.png

[C] måndag 6 – söndag 19 maj
Göteborg – Bodø
13 nätter: 5 000 kr / pers

Transportseglingen Nordvart innehåller en extra fin bonus: ett av våra få stopp på vägen görs vid Bolga, nära slutmålet Bodø. Därifrån kommer vi att bjudas på en utflykt till glaciären Svartisen, eftersom destinationen ingår i vår midsommarsegling, Expedition Svartisen. Vi åker på en rekognoceringstur, helt enkelt.


SYDVART

Återigen en segling för dig som gillar strapatser, för vi ska tillryggalägga 840 sjömil på bara 11 dygn. Resan går från Bodø, längs hela den norska kusten ner till Fredrikstad. Vi seglar flera dygn i sträck och stannar bara någon enstaka gång på vägen.

4) TRANSPORT.png

[H] måndag 1 – fredag 12 juli
Bodø – Fredrikstad
11 nätter: 5 000 kr / pers

Vid slutdestinationen Fredrikstad har mängder av segelfartyg samlats för fest. Tall Ships Race är vid det laget i full gång, och fler än 300 segelfartyg deltar.